11. jul, 2022

Rasespesialen 2022 - Norsk Schweisshund klubb. Torpomoen 09.07.22

Etter noen lange korona-år var det endelig tid for å reise på spesialutstillingen til Norsk Schweisshund klubb. Tradisjonen tro er dette på Torpomoen i Ål i Hallingdal i juli.

Jeg skulle ønske vi kunne hatt det i pinsehelgen, så vi fikk mulighet til å gå sporprøve også, men det ville ikke årsmøtet ha noe av da jeg fremmet den saken for noen år tilbake, her skal det kun showes med venstresvinger. (Så nå lusker dommere og ekvipasjer rundt i skogen før og etter de offesielle arrangementene, og resultatene blir ikke offentlige før de ligger på dogweb (eller SoMe))
Så da måtte vi jo gjøre det, showe altså. 😀

Først ut var juniorklasse hannhund, og vi forstod jo fort hvilken type hunder dommeren likte. Han var for øvrig både grundig og rettferdig, og en trivelig kar som behandlet de litt skye "skogsbikkjene" med varsomhet. Applaus til ham for det.*
Han målte også nesten alle hundene, noe som jo er svært vanskelig på en humpete plen, med dertil veldig varierende resultat. Når man lese kritikkene så kan det være greit å tenke litt sammenligning: Gina er 45,5 cm, og de fleste valpene (iallefall i K-kullet) er betydelig mindre enn henne.
Loki var første mann ut. Han var veldig flink i ringen sammen med Susann, og fikk en Good, grunnet størrelsen, og denne kritikken:
Snart 1 år gammel. 55 cm. Altfor stor og kraftig. Godt skåret hode, tydelig kjønnspreg. Bra øyne, ok ører. Litt halshud. Bitt ok. Smidig hals. Ideell kroppsbygning i forhold til størrelse. Bra benstamme, gode poter, bevegelser i trav kunne vært noe mer fjærende. Bra hale, hals og gemytt. Bra temperament.
I tispeklassen var Kule Lissi først ut i Åpen klasse (med en rykende fersk 216-poengs brukssporprøve bak seg😉), og fikk Excellent, Cert og ble 2. beste tispe. Her er kritikken:
2,5 år gammel. 46 cm. Prima størrelse og proporsjoner. Passe edel. Meget godt hode. Passe store ører. Smidig hals. Meget bra overlinje. Velvinklet. Bra benstamme. Prima bevegelser særdeles frem og bak, Bra pels og farge. Godt gemytt.
Brukshundklassen, der stilte både Kjorven og Kylie. Kjorven ble nr. 3 i klassen med Excellent og denne kritikken: 47 cm. Velproposjonert. Feminin med flott hode og uttrykk. Meget bra ører. Smidig hals. Meget bra overlinje. Passe benstamme og vinkler. Bra poter. Glimtvis gode bevegelser (min kommentar til "glimtvis": hun hadde fått litt kengurusaft før hun gikk i ringen😀) og steglengde. Bra pels og farge. Godt gemytt.
Kylie og Siv Karin debuterte i utstillingsringen, og begge synes det var litt skummelt, noe som viste på Kylie første runde inn. Hun var tryggere da vi var inne i avlsklassen. I brukshundklassen fikk hun Very Good, med denne flotte  kritikken fra dommeren: Snart 3 år gammel. Passe stor. Velproposjonert. Feminint vakkert hode. Prima ører. Trygt og godt uttrykk. Bra hals. Særdeles godt frembryst. Super overlinje. Brede flotte lår. Meget gode bev, Meget god pels, farge og gemytt
Jatzi sin kritikk kan du lese her, og Gina sin og resultat i avlsklassen ser du her.

Jeg er veldig fornøyd med dommeren sine vurderinger av våre avkom. Han er jakthundoppdretter selv og ser hva som er riktig og viktig eksteriør for å få en hund som er funksjonibel i skogen. Høydemålingene denne dagen må vi ta med en klype salt, men joda Loki er stor, men neppe 55 cm. Kjorven og Lissi er begge en del mindre enn mor Gina, så på en måte er det synd at målene ligger på dogweb når de ikke er korrekte. I Sverige måler de alle, men da på helt jevnt underlag så da er det mer rettferdig.

Uansett: Takk til alle for at dere kom på spesialen med hundene, og takk for en knallkjekk utstilling og sosialt samvær.

Nyeste kommentarer

31.08 | 06:47

💔😥 kjempetrist å høre. Nydelig navn og nydelig liten skjønnhet 🐕 🙈❤

31.08 | 04:16

Så utroligt trist Ann Kristin😭 Er enig i din tanke om at mamma ville elsket å ha henne i graven sin💕🌹🥀

30.08 | 21:59

Så triste nyheter! Hun var en utrolig fin og søt valp❤️ Veldig fint å besøke en slik fin kennel. Hun har i det minste fått all den omsorg man kan gi❤️ Klem Natalie

30.08 | 20:56

💙

Del denne siden