7. aug, 2021

17 dager gamle

Har ikke blitt så mye tid til oppdateringer her, jeg er begynt på jobb igjen (dårlig timing ja..) etter to uker ferie, men skal jobbe en uke til før jeg skal ha en ny ferieuke. Og det tror jeg blir bra. 
De små "Romlingene" til Jatzi vokser og trives. De har en omsorgsfull mamma som har rikelig med melk til dem, og hun passer godt på at de har det bra. Det resulterer at det er minimalt med jobb for oss "besteforeldre", og vi passer bare på at bingen er tørr med nytt Vetbed-teppe og underlag hver dag. I skrivende stund ligger hun flatt ut i bingen med fem mette småtroll strødd rundt beina.

Vi valgte jo denne gangen å gå for et sånt plaskebasseng til barn som valpebinge, og tanken var at den skulle de være i til de var tre uker, og til vi flyttet hele familien inn i stua. Nå har det seg sånn at at et par av disse familiemedlemmene har funnet ut at det går greit å kravle over den myke kanten, og de siste tre døgnene har jeg plukket opp flere av dem som har hoppet over fordi mor lukter godt, og hun ligger kanskje i sengen sin på andre siden, eller hun står med to bein inne i bingen og tar Husvasken, mens store deler av melkebaren er på utsiden av kanten. Så går hun inn for å legge seg, mens det i mellomtiden er en som har kravlet over for å snike til seg den beste puppen uten innblanding fra kranglete småsøsken.. 😮
Så da må mormor komme ilende til, for de gir kjapt beskjed når det er noe de er misfornøyd med. 
De som tenker at de kan la mor og barn bare seile sin egen sjø, de har ikke vært på besøk hos meg. Her blir alle firbente godt passet på. 🤪
Iallefall ser det ut til at vi må rigge opp valpekassen noe tidligere enn først tenkt, men jeg prøver å drøye det litt til, for jeg vil helst ta den inn i stuen, og da må mor først være klar for det. Hun har nemlig selv en mor som er veldig ivrig på å se sine barnebarn, og det kan hende ikke blir så populært. Jeg har aldri forstått de som har flere hunder i samme rom som spedvalper. Her er det drapsinnstinkt hvis det kommer andre firbente i nærheten de første tre ukene..
Nok om det.

De søte små er definitivt enda søtere nå. Snittvekten er 1 kg. fra snittvekt ved fødsel som var på 443 gram. De har alle sammen åpnet øynene, og de stabber rundt som fulle sjømenn mens de tester stemmebåndene med hyl, bjeff og knurr. Ganske underholdende! 😀
Jeg blir helt varm om mormor-hjertet mitt og gruer meg allerede veldig til de skal reise til sine nye hjem.
Vi har ikke fått hilst på alle våre potensielle valpekjøpere enda, så det er ikke bestemt hvem som skal få kjøpe valp enda. Vi har mange gode kandidater, og vi velger dem som kan gi hunden mest mulig arbeid. Det er et vanskelig valg, for det er kjekke folk som alle vil gi hunden et godt hjem, så ved å prioritere på mengde arbeid så håper vi at det vil gjøre det lettere å akseptere om det kommer en tilbakemelding på at du dessverre ikke har fått vinnerlodd. Det er tross alt bare fem valper, og eier av pappa er førsteprioritert for valp om de vil ha. Det er ikke bekreftet enda.

Valpene skal ha navn på L, dette er det tredje kullet og vi startet jo på J for Jølstrajegeren, og følger alfabetet derfra. Jeg har allerede døpt frøken rosa til å hete Lydi-Ja. Hun er ganske kjapp med å lage lyd, og er en utrolig sterk og kvikk jente selv om hun er den minste i kullet. Trivelig frøken. 
Så skal jeg ha en Ludde. Dette fordi jeg leste bøkene om Ludde til guttene mine da de var små, og Ludde var veldig populær. Så jeg bestemte tidlig at i L-kullet skulle det være en Ludde. 🙂 Det blir jo helt opp til eieren hva de vil ha som daglig navn på hunden, men L skal det være i stamboken. Ellers har vi snakket om Larm, Lurven, Lapua, Ludo, Lotto (når mor heter Jatzi så er det jo naturlig å fortsette spillet), Luring og Luren. 
Det er ingenting som haster med å få på navn, de skal bare være på plass til de skal ID-merkes. Regnr. hos NKK har de allerede fått.
Neste helg kommer det besøk, så i løpet av uken etter regner jeg med vi har gitt tilbakemelding til de aktuelle kjøperne. Foreløpig er det kun en som har fått beskjed om at han skal bli eier av en tispe, og han bor i Sverige, så minst en skal over og bli ettersøkshund på gris, dovhjort, rådyr, kronhjort og elg. Det er nå en gang sånn at de er bortskjemt med mye forskjellig vilt hos Söta bror, så da blir det mer, og mer variert, ettersøk der enn det vi kan tilby våre hunder her.

Kloklipp går som en lek, de har vært gjennom runde to. Og de har fått sin første runde med ormekur. Her får de Banminth. De skal ha ny kur på uke 4, 6 og 8, og så må de ha en kur hos sine nye eiere. 
Snart skal de få sin første smak på fast føde. Det blir moro.. 🙃

Nyeste kommentarer

31.08 | 06:47

💔😥 kjempetrist å høre. Nydelig navn og nydelig liten skjønnhet 🐕 🙈❤

31.08 | 04:16

Så utroligt trist Ann Kristin😭 Er enig i din tanke om at mamma ville elsket å ha henne i graven sin💕🌹🥀

30.08 | 21:59

Så triste nyheter! Hun var en utrolig fin og søt valp❤️ Veldig fint å besøke en slik fin kennel. Hun har i det minste fått all den omsorg man kan gi❤️ Klem Natalie

30.08 | 20:56

💙

Del denne siden