Jølstrajegerens Ja-tzi

Ja-tzi er Gina sin datter fra hennes første kull. Hun var en av 5 tisper i et kull på 12 hvor en tispe var dødfødt. Ja-tzi er en herlig frøken, med et trivelig vesen og flott eksteriør. Hun fikk tidlig i valpekassen en skade på øyet, sansynligvis av en klo fra en av sine søsken. Behandlingen strakte seg over lang tid, og et par uker etter første skade var hun jammen meg uheldig og fikk en ny skade på samme øyet etter en liten "fight" med en av de andre.
Etter jevnlige veterinærbesøk for å ha kontroll på om det var "liv laga" å beholde øyet, ble det oppdaget at trykket hadde økt til over smertegrensen da hun var ett år. Vi besluttet da å fjerne øyet.
Ettersom hun ikke har hatt syn på dette øyet siden hun knapt hadde åpnet øynene, er ikke dette noe som hemmer henne i hverdagn. Hun er blitt en god ettersøkshund som jobber mye med nesa ned. Ettersom hun mangler samsyn er hun litt skeptisk til fremmede ting og folk, særlig når det er litt mørkt. Når hun forstår at det ikke er noe farlig, er hun helt som vanlig. :-) I terrenget løper hun like lett som andre hunder, og har nok utviklet andre sanser litt bedre enn dem som har fullstendig syn.

Flere bilder av Ja-tzi kan du se på Instragram, søk på #jølstrajegerens_jatzi

Del denne siden