Vildnadens Westa kom til oss St.hans i 2023. Da hentet vi henne i Sverige hos Margareta Steen, som er den oppdretteren i Sverige som har drevet med Bayeroppdrett lengst. 
Westa er datter av Jølstrajegerens Jacko og Bollan. Geir har lenge sagt at han ville gjerne ha et avkom etter Jacko, og når vi da fikk vite at han skulle ha sitt siste kull (i Sverige. Han kan jo fremdeles brukes i avl i andre land), så var han egentlig ikke veldig vond å be. :-)

Westa er egentlig sin farmor Gina opp ad dage. Hun er aktiv, ganske frekk, og veeeeldig motivert til å bruke nesen. Vi er godt i gang med sporarbeidet og hun tåler utrolig mange (uforutsette) utfordringer som jeg tror mange valper hadde slitt med. Så dette blir veldig spennende, og lover veldig godt. 
Westa har fått sin egen TikTok-kanal hvor vi legger ut hennes utvikling fra valp til ettersøkshund. Selvfølgelig fordi jeg er veldig imponert over vesla, men også fordi det kan inspirere andre til å starte på samme veien som jeg en gang gjorde. Her finner du den: www.tiktok.com/@vildnadens_westa 
De som kjenner meg vet at jeg brenner for ettersøksarbeidet og dyrevelferd. For det er det vi driver med. 

Som jeg nettopp leste i en bok jeg har kjøpt "Betre eftersøk": En dårlig jakthund gir bare en dårlig jakt, mens en dårlig ettersøkshung gir dårlig dyrevelferd.