21. jul, 2021

Det nærmer seg fødsel

Jatzi har tilbragt de siste dagene mer og mer på valperommet sitt, oppi "bassenget" som er rigget som valpekasse. Det er flere som har begynt å bruke slike plaskebasseng til barn til fødsel og de første ukene, det er lett og holde rent, lekker ikke, og behagelig for tispa å ligge i. Så vi prøver det vi også. :)
Det er allerede begynt å lukte "valp" i rommet (ikke alle er like glad for den lukten), og det er litt rart, siden det ikke har kommet noen, men det er nok noe som skilles ut likevel.

Temperaturen til Jatzi er nå sunket og er langt ned på 36-tallet. Følgende er hentet fra hunden.no og skrevet av en erfaren oppdretter:
"Den siste uka før fødselen begynner temperaturen å gå litt ned, for så å gå litt opp igjen. Dette kan skje flere ganger uten at det er valper på gang. Men når temperaturen går helt ned mot eller under 37 grader, er det tegn på at valpene kommer i løpet av et halvt til 1,5 døgn.
Noen tisper går veldig langt ned i temperatur og blir der lenge. Andre går ikke så mye ned og går fortere opp igjen. ...Grunnen til at temperaturen går ned er at valpene utskiller hormoner som setter fødselen i gang.
Dersom tispa har bare en valp, vil ikke dette temperaturfallet være så tydelig. De fleste tisper føder innen 12 timer etter temperaturfallet, men noen så lenge som ett og et halvt døgn etterpå."

Temperaturen gikk ned midt på dag i går, og er det fremdeles. Så det kan altså gå et døgn til, men vi satser på at Jatzi er som "de fleste". 
Hun har hatt en grei natt, sovet godt innimellom, og puster tungt i perioder. Nå på morningen har hun vært ute og gjort de nødvendige "ærend", og så ville hun rett inn igjen på rommet sitt. Vi har altså valperommet på Nikolai sitt rom denne gangen, for han har oppholdt seg og sovet det siste halvåret ned i kjelleren, slik at han kan game uten at vi hysjer på ham. :) Så da var det greit å ta rommet hans, så har jeg kort vei til kontoret når jeg skal begynne å jobbe igjen om et par uker. Det er bare "rett over gangen". :-)

Her kommer det oppdateringer etterhvert som ting skrider frem, så kryss fingrene for at alt går bra med det forestående. Jatzi er iallefall i god form, og klar for å få ut "romlingen i magen". :)

Nyeste kommentarer

31.08 | 06:47

💔😥 kjempetrist å høre. Nydelig navn og nydelig liten skjønnhet 🐕 🙈❤

31.08 | 04:16

Så utroligt trist Ann Kristin😭 Er enig i din tanke om at mamma ville elsket å ha henne i graven sin💕🌹🥀

30.08 | 21:59

Så triste nyheter! Hun var en utrolig fin og søt valp❤️ Veldig fint å besøke en slik fin kennel. Hun har i det minste fått all den omsorg man kan gi❤️ Klem Natalie

30.08 | 20:56

💙

Del denne siden