12. mar, 2018

Lite tid til oppdateringer for tiden..

Mye jobb og jobbreise for tiden, så det blir ikke mye tid til hund og oppdateringer her.
Litt nytt er det imidlertid.
Gira sin tur til Tyskland ble uten resultat, men det blir nok valper på Knusla til neste vinter. Etter den turen hos Söllmann ble de enda mer sikker på at dette vil de gjennomføre. Söllmann var en superflott hannhund. Så utrolig mye bedre enn på bildene. Og med et supert gemytt. Så Gira får ikke lov å "knipe igjen" neste gang. 😀 Det var veldig dumt at det ikke ble valper, nå er det veldig få kull på gang her, og jeg har luftet det to ganger for Geir om vi skal prøve igjen med Gina, men han er ikke helt klar. Og jeg vet jo at 2019 blir et veldig travelt jobb-år for meg, så det er nok ikke supersmart. Med mindre løpetiden blir forsinket så vi får sommerbarn, da er det litt roligere på jobb. Men men, vi må være enige begge to (alle tre?), og der er vi ikke nå.

Ja-tzi har vært på ny utstilling og fått sitt 2. cert, på sitt andre forsøk. Super kritikk fikk hun også, og ikke minst var hun helt fantasisk trygg og oppførte seg fint i ringen. Hun er jo litt "preget" av å være for mye sammen med sin mor, så jeg var litt spent på om hun ville føle seg utrygg inne i utstillingshallen uten mamma ved sin side. Men den frøkna slutter aldri å overraske (på mange måter), og logret seg til nye vennskap både med to- og firbente. Så utrolig trygg på seg selv. Kritikken skal jeg skrive inn på siden hennes når jeg kommer hjem og får tid. Nå er jeg i Telemark, og skal videre til Hedmark etter et par dager her.

Gina og jeg har vært en tur til Åsane/Bergen på CT-scan av en fot. Hun har pådradd seg en eller annen muskel-/senestrekk som gjør henne stiv og halt når hun har lagt stille etter større anstrengelser. Vi har tatt røntgen og CT, men det er ikke noe unormalt å se. To av tre ganger vi har vært hos veterinær har hun imidlertid vært symptomfri, noe som jo er typisk når man må vente på time, men hun har vært smertelindret og fått rolige turer når dette har slått til, og det går fort over. Antakelig en slags betennelsereaksjon i senefestet som blusser opp når hun har bakset i dyp snø og løpt mye, særlig i nedoverbakker. Blir nok bedre når båndtvangen trer inn og hun ikke får springe løs.... (stusselige greier)
Når det gjelder å springe løs så har kommunen nå sendt ut en påminning om hundelovens paragraf om at man til enhver tid skal ha kontroll på hunden, og en oppfordring om å ha hundene i bånd for å ikke forstyrre viltet.
Dette synes jeg er en selvfølge, og jeg kunne ikke falt meg inn å gått med den løse i de områdene det står hjort nå på vinteren. Det gjør jeg for øvrig ikke ellers heller..
De får løpe løs når vi er oppe i dalen der jeg vet det ikke er hjort nå, og da holder de seg i snøstien. Det er kun Ja-tzi som er et "vinterbarn", og hun går ikke langt uten at Gina er med likevel. Og Gina liker seg helst der hun slipper å bli for kald på magen. 🙂

Hjemme i huset er det oppussing på gang, og vi bor på "to rom og kjøkken" i kjellerleiligheten mens galskapen holder på oppe. Det bilr knallstilig når det blir ferdig!
Huset på Storebru er nå solgt, og det er i grunnen veldig godt. Det var trist å selge barndomshjemmet til ungene mine, men minnene sitter tross alt inne i oss, og ikke i veggene på et hus. Så nå er det nytt kapittel i livet, og det ser jeg frem til! 
Våren er i anmarsj, og vi planlegger tur med "pensjonistkuvøsen", og litt annet. Vi må jo bruke bobilen når vi først har kjøpt den, så årets ferie blir nok på hjul. Vi håper å få ordnet med litt villsvinjakt i Sverige, og når isen går på Finnskogen så er det Vårens Vakreste Øyeblikk, med beverjakt på Hælmen. Vi satser iallefall på at vi blir invitert i år også. Skinnene fra i fjor er kommet i hus, og de blir digg å pynte opp i nye stuen med. 👍
Geir har nylig vært i Kroatia på villsvinjakt, og selv om han fikk skutt en gris, ble det verken mat eller trofé med hjem. Sånn er det med gutteturer. 😉 Satser på at det ordner seg en ny anledning til å få noe snadderkjøtt i fryseren.

Nyeste kommentarer

31.08 | 06:47

💔😥 kjempetrist å høre. Nydelig navn og nydelig liten skjønnhet 🐕 🙈❤

31.08 | 04:16

Så utroligt trist Ann Kristin😭 Er enig i din tanke om at mamma ville elsket å ha henne i graven sin💕🌹🥀

30.08 | 21:59

Så triste nyheter! Hun var en utrolig fin og søt valp❤️ Veldig fint å besøke en slik fin kennel. Hun har i det minste fått all den omsorg man kan gi❤️ Klem Natalie

30.08 | 20:56

💙

Del denne siden