9. apr, 2016

Våren er kommet!

Endelig kan vi si at våren er kommet til Eikefjord, og faktisk også nesten på Jølster. 🙂 Selv om det enda ligger en del snø i Sanddalen, er det fuglesang, og lyst og vakkert så en kan bli rørt av mindre. 
Vi er kommet i gang med sportreningen igjen etter vinteren og Gina viser som vanlig gode takter.
Sist vi hadde ettersøksvakt var vi på ettersøk etter en påkjørt hjort i 6 timer. Gina jobbet sikkert på sporet hele veien fra skadestedet. Sporene tydet på et dyr som hadde problemer med en fot, og det var også beskjeden vi fikk fra fører av bilen. Selv om vi vet at vi ofte må ta opplysningene fra opprørte bilførere med en klype salt, viste sporene at dette var korrekt. Vi hadde sporsnø i starten, men etterhvert gikk det over i et annet terreng med sporadisk snø. To ganger krysset vi vei og en gang tok vi det ut av leie og var så nær at Geir (som gikk med Gina) vurderte å slippe henne. Det var imidlertid så nær veien og så pass trafikk, at han vurderte det som for risikofylt.
Vi fikk tak i posteringsskyttere, to fra ettersøksringen og en kjentmann, og dyret ble observert, riktignok bare et kort øyeblikk. Det ble vurdert som friskt nok til at vi avsluttet søket.
En uke senere ble det funnet et dødt dyr ikke så langt fra påkjørselplassen, men i et område vi hadde sjekket ut. Det er en mulighet for at det kan være det samme dyret som har gått tilbake, eller det kan være et annet dyr som ikke er blitt meldt fra om. Det skjer dessverre litt for ofte. 😥 Det får vi aldri vite.

Denne uken har vi også vakt, og det har vært to oppdrag på to dager. Dessverre har jeg ikke hatt mulighet til å rykke ut fordi jeg har hatt kurs på jobben på samme tidspunkt. 
Sånn er det av og til.
Av og til tenker jeg at jeg skulle sluttet i jobben min og drevet med ettersøk og sportrening på heltid, men det er jo tullete tanker. Jeg elsker jo jobben min, og jeg kan ikke leve av å gå ettersøk. 🙂 
I morgen skal vi møte 4 andre hunder som skal gå spor. Når vi har slike felles sportreningen legger vi spor for hverandre sånn at hundene får litt andre lukter enn "sine egne". Pippi skal også gå spor i morgen, men hun er så fersk på dette at det er greit å gå på mine spor. Er veldig spent på hvordan det går denne gangen. Sist gang var det litt i vanskeligste laget for henne, men nå er det mindre forstyrrelser så vi får se. Gina sitt spor ligger i et supert terreng. Tror ikke jeg kommer til å få varmen i meg engang, så flatt er det. 🙂 Slikt er vi jo ikke bortskjemt med her på vestlandet.

På jobbfronten er det fremdeles hektisk, men vi har en dato i starten av mai som iallefall jeg gleder meg som en liten unge til! Nå går hver dag med på å skreddersy system for halvautomatisert saksbehandling, og det er kjempespennende. Så blir det litt jobbing på kveldene for å hente seg inn igjen på de andre tingene man ikke får tid til når man er på jobb. Men sånt blir det jo timer av, og plutselig kan man avspasere et par dager. 😉

Jeg venter i spenning på melding fra avlsrådet i Norsk Schweisshundklubb om at deres research har funnet den perfekte partner for Gina. Planen er at det skal være en hannhund med gode gener og godt gemytt fra Tyskland, Østerrike eller kanskje Frankrike? Vi er villig til å ta en kjøretur sørover til høsten, så vi kan få helt nytt blod inn til landet.

I mai skal jeg østover på instruktørkurs igjen. Nå er det påbygging for å utdanne meg til instruktør for Videregående kurs ettersøk. Det er nye krav i landet og alle som skal utføre offentlige søk må ha dette kurset. Så da trenger NSHK flere instruktører. Ettersom jeg har instruktør ettersøk fra før (gjennom NJFF) er det kjekt å kunne bygge på med mer kompetanse. Jeg gleder meg til alt, utenom kjøreturen til/fra Biri...  🙂

Nyeste kommentarer

31.08 | 06:47

💔😥 kjempetrist å høre. Nydelig navn og nydelig liten skjønnhet 🐕 🙈❤

31.08 | 04:16

Så utroligt trist Ann Kristin😭 Er enig i din tanke om at mamma ville elsket å ha henne i graven sin💕🌹🥀

30.08 | 21:59

Så triste nyheter! Hun var en utrolig fin og søt valp❤️ Veldig fint å besøke en slik fin kennel. Hun har i det minste fått all den omsorg man kan gi❤️ Klem Natalie

30.08 | 20:56

💙

Del denne siden